Lokaal Multidisciplinair Netwerk Ninove Geraardsbergen

zorgtraject diabetes

Het zorgtraject is een verbintenis tussen 3 personen, rechtstreeks betrokken bij de diabeteszorg: de persoon met type 2 diabetes, zijn huisarts en zijn geneesheer-specialist. Om die verbintenis te concretiseren, wordt een contract voor 4 jaar opgesteld en ondertekend. Het persoonlijk engagement van de patiėnt is eveneens belangrijk om verwikkelingen door de aandoening te vermijden. De huisarts speelt in dit traject de rol van coördinator, hij is immers goed geplaatst om te weten hoeveel informatie, motivatie, ondersteuning en begeleiding de patiėnt nodig heeft, rekening houdende met zijn medische, persoonlijke, sociale en familiale context. Vanuit zijn expertise ondersteunt de specialist de huisarts.

Frequently Asked Questions

Terug naar FAQ overzichtHomeSociale kaart

Heeft een patiƫnt met zorgtraject diabetes nog recht op diƫtetiekprestaties via de diabetespas?

Antwoord:
Patiƫnten met een zorgtraject diabetes type 2 krijgen recht op consultaties diƫtitiek en podologie via het zorgtraject, en niet meer via de diabetespas. De rechten van de diabetespas (diƫtitiek en podologie) vervallen vanaf de ingangsdatum van het zorgtraject.


Alle vragen met betrekking tot "dietist "
Heeft een patiƫnt met zorgtraject diabetes nog recht op diƫtetiekprestaties via de diabetespas?
Een patiƫnt kreeg dit jaar 1 diƫtetieksessie via de diabetespas. Hij sluit een zorgtraject diabetes. Op hoeveel diƫtitieksessies heeft hij dit jaar nog recht?
Een patiƫnt heeft tegelijkertijd een zorgtraject diabetes en een zorgtraject chronische nierinsufficiƫntie. Op hoeveel diƫntitieksessies per jaar heeft hij recht?


Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.

LMN Ninove - Geraardsbergen

Om misbruik te voorkomen verzoeken wij u om het opgegeven emailadres:

nogmaals te bevestigen

Mis onze laatste nieuwtjes niet!


LMN Ninove - Geraardsbergen 2010
ALEXO