Lokaal Multidisciplinair Netwerk Ninove Geraardsbergen

zorgtraject diabetes

Het zorgtraject is een verbintenis tussen 3 personen, rechtstreeks betrokken bij de diabeteszorg: de persoon met type 2 diabetes, zijn huisarts en zijn geneesheer-specialist. Om die verbintenis te concretiseren, wordt een contract voor 4 jaar opgesteld en ondertekend. Het persoonlijk engagement van de patiŽnt is eveneens belangrijk om verwikkelingen door de aandoening te vermijden. De huisarts speelt in dit traject de rol van coŲrdinator, hij is immers goed geplaatst om te weten hoeveel informatie, motivatie, ondersteuning en begeleiding de patiŽnt nodig heeft, rekening houdende met zijn medische, persoonlijke, sociale en familiale context. Vanuit zijn expertise ondersteunt de specialist de huisarts.

Nieuwsberichten

Nieuwsarchief >

Hervormingstraject eerstelijnsgezondheidszorg 2015-2019

woensdag 22 juli 2015

De vlaamse overheid wil de eerstelijnsgezondsheidszorg hervormen. Momenteel zijn er diverse netwerkstructuren actief op de eerste lijn. De zesde staatshervorming cre√ęert het momentum voor de overdracht van de ondersteuning van de gezondheidsberoepen van de eerste lijn en de herorganisatie van de eerstelijnsgezondheidszorg. Participatie is het kernwoord in het veranderingstraject, zowel voor burger als professional.
De hervorming van de eerstelijnsgezondheidszorg zal gebeuren in een participatief traject met alle betrokkenen, en dus ook met de gebruikers. dat moet uitmonden in een eerstelijnsconferentie in het voorjaar van 2017. Op die conferentie zullen verschillende voorstellen tot hervorming geformuleerd worden.
Zowel de huisartsenkringen als de LMN’s’s worden vertegenwoordigd doorheen de verschillende werkgroepen die elk een specifiek thema uitlichten.

De zes werkgroepen werken rond volgende thema’s:
1.Taakstelling en structuurintegratie
2.Geografische afbakening van de zorgregio’s
3.Modellen voor integrale zorg
4.De pati√ęnt centraal?
5.Gegevensdeling en kwaliteit van zorg
6.Innovatie en ondernemerschap in de zorg
breitling replica watches
De voorstellen van bovenstaande werkgroepen worden op de conferentie van 2017 gepresenteerd en moeten leiden tot de nieuwe Vlaamse regelgeving die het landschap van de eerste lijn zal hertekenen.


Agenda

Geen items in de agenda gevonden

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.

LMN Ninove - Geraardsbergen

Om misbruik te voorkomen verzoeken wij u om het opgegeven emailadres:

nogmaals te bevestigen

Mis onze laatste nieuwtjes niet!


LMN Ninove - Geraardsbergen 2010
ALEXO