Lokaal Multidisciplinair Netwerk Ninove Geraardsbergen

zorgtraject diabetes

Het zorgtraject is een verbintenis tussen 3 personen, rechtstreeks betrokken bij de diabeteszorg: de persoon met type 2 diabetes, zijn huisarts en zijn geneesheer-specialist. Om die verbintenis te concretiseren, wordt een contract voor 4 jaar opgesteld en ondertekend. Het persoonlijk engagement van de patiënt is eveneens belangrijk om verwikkelingen door de aandoening te vermijden. De huisarts speelt in dit traject de rol van coördinator, hij is immers goed geplaatst om te weten hoeveel informatie, motivatie, ondersteuning en begeleiding de patiënt nodig heeft, rekening houdende met zijn medische, persoonlijke, sociale en familiale context. Vanuit zijn expertise ondersteunt de specialist de huisarts.

Nieuwsberichten

Nieuwsarchief >

Proef2Move : een bewegingsprogramma voor mensen met diabetes en /of overgewicht

vrijdag 09 januari 2015

In het begin van het nieuwe jaar worden er goede voornemens gepland. Dit lijkt ons dan ook een moment bij uitstek om Proef2Move voor te stellen. Met het project Proef2Move willen we een hand uitsteken naar patiënten met overgewicht en diabeten die weinig of niet bewegen.

Hoe kan je starten met het programma?
De huisarts beslist of zijn/haar patiënt medisch in aanmerking komt. De patiënt krijgt een voorschrift voor beweging (18 beurten) + verwijsbrief voor de kinesitherapeut met noodzakelijke medische informatie in het kader van de bewegingstherapie. De patiënt gaat naar een kinesitherapeut. Het voorschrift en de verwijsbrief zijn beschikbaar op de website http://www.proef2move.be onder de rubriek ‘downloads huisartsen’ en kunnen afgeprint worden.

Hoe vind ik een kinesitherapeut?
Alle kinesitherapeuten in Ninove en Geraardsbergen zijn en worden verder geïnformeerd over Proef2Move. Zij kunnen nog steeds aansluiten en alle nodige informatie en materiaal bekomen via het LMN Ninove-Geraardsbergen. De kinesitherapeuten die meewerken aan het project worden op de sociale kaart aangeduid met een groen vierkant. Op alle pagina’s van http://www.proef2move.be zie je onderaan bij ‘deelnemen’ een link ‘bezoek de sociale kaart’ , klik door en je komt op de sociale kaart, kies daar een zorgverlener.

Bij de kinesitherapeut?
De kinesitherapeut zal samen met de patiënt een oefenprogramma opstellen, rekening houdend met eventuele beperkingen van de patiënt( bvb. rugsparende of kniesparende oefeningen). Het oefenprogramma loopt 6 maanden, in die periode komt de patiënt 18 keer oefenen bij de kinesitherapeut, huisbezoek van de kinesitherapeut is ook mogelijk. De patiënt ontvangt een persoonlijk beweegboekje met illustraties van zijn oefeningen, een afsprakenkalender en tips over gezond leven. In dit boekje zullen ook de resultaten bijgehouden worden. Er is een beginmeting, tussentijdse evaluatie en eindevaluatie voorzien.

Hoe begin ik hier aan als kinesitherapeut?
Heb je interesse om met een aantal patiënten aan de slag te gaan, stuur een mailtje naar info@proef2move.be en wij bezorgen jou een login en alle nodige informatie en materiaal. Met de login heb je de mogelijkheid om een dossier voor je patiënt op te maken en een oefenprogramma samen te stellen. Via het LMN ontvang je beweegboekjes en voor elke patiënt is er ook een stappenteller voorzien.

Is dit nu allemaal gratis?
Neen, de patiënt betaalt remgeld net zoals voor andere bezoeken aan de kinesitherapeut. De 18 beurten resulteren onder de courante aandoeningen (c-pathologie). De bijdrage van de patiënt bedraagt € 5,89 per beurt, voor WIGW’s is dit € 2,39.
De zorgtrajectpromotor Maud Pletinckx zal de komende weken zo veel mogelijk artsen en kinesitherapeuten bezoeken om het project kenbaar te maken. Ben je nog niet gecontacteerd, aarzel niet om zelf contact op te nemen via info@proef2move.be of 0497/42.43.15.

Sportieve groeten,
Het LMN bestuur.
replica watches https://www.keyclone.org


Agenda

Geen items in de agenda gevonden

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.

LMN Ninove - Geraardsbergen

Om misbruik te voorkomen verzoeken wij u om het opgegeven emailadres:

nogmaals te bevestigen

Mis onze laatste nieuwtjes niet!


LMN Ninove - Geraardsbergen 2010
ALEXO