Lokaal Multidisciplinair Netwerk Ninove Geraardsbergen

zorgtraject diabetes

Het zorgtraject is een verbintenis tussen 3 personen, rechtstreeks betrokken bij de diabeteszorg: de persoon met type 2 diabetes, zijn huisarts en zijn geneesheer-specialist. Om die verbintenis te concretiseren, wordt een contract voor 4 jaar opgesteld en ondertekend. Het persoonlijk engagement van de patiënt is eveneens belangrijk om verwikkelingen door de aandoening te vermijden. De huisarts speelt in dit traject de rol van coördinator, hij is immers goed geplaatst om te weten hoeveel informatie, motivatie, ondersteuning en begeleiding de patiënt nodig heeft, rekening houdende met zijn medische, persoonlijke, sociale en familiale context. Vanuit zijn expertise ondersteunt de specialist de huisarts.

Nieuwsberichten

Nieuwsarchief >

Stopt u ook met roken op 31 mei (Werelddag zonder Tabak)?

dinsdag 27 mei 2014

Stoppen met roken is één van de beste beslissingen die u kan nemen! Voor uw gezondheid en voor uw portemonnee, want roken is een dure grap. Eindelijk vrij ook: niet langer slaaf van de sigaret!

Voor de meeste rokers betekent stoppen een stoppoging ondernemen. Gemiddeld zijn er 5 tot 7 pogingen nodig voor een roker definitief stopt. Geef daarom niet te snel op als het u niet onmiddellijk lukt. Elke audemars piguet replica watches serieuze poging brengt u dichter bij de definitieve stop! Maar het is best mogelijk dat het u al lukt vanaf de eerste poging.

Als u een stoppoging plant, moet u zich goed voorbereiden. Stoppen kan alleen maar lukken als u het zelf echt wilt. Tips, adviezen en info die uw motivatie opkrikken en u meer leren over uw rookgedrag vindt u hier:
• Bij Tabakstop krijgt u gratis advies over de eerste stappen die u zelf kan zetten. Bel het nummer 0800 111 00.
• Op www.tabakstop.be leest u hoe u de nodige gedragsverandering zelf in gang kan zetten.
• Als u een goed boek leest, begrijpt u wat tabaksverslaving is en wat u eraan kan doen! (Wij bevelen het boek ‘Nederland stopt met roken’ van de longartsen Dekker en De Kanter aan).

Stoppen op eigen wilskracht is mogelijk, maar hulp door een zorgverlener of begeleider is makkelijk verkrijgbaar. En deze hulp, gericht op het veranderen van uw rookgedrag, verhoogt uw slaagkansen!
• Gebruik telefonische hulp: bel Tabakstop of bezoek www.tabakstop.be voor meer informatie.
• Zoek hulp online: www.stopsmokingcoach.eu (bestaat in het Nederlands).
• Maak gebruik van de gedeeltelijk terugbetaalde hulp van een tabakoloog of huisarts.
Er bestaat individuele begeleiding en begeleiding in groep. Het aanbod vindt u op www.vlaanderenstoptmetroken.be.

Wanneer hebt u het meeste kans op stoppen op de lange termijn? Als u intensieve hulp via telefoon, internet of de tabakoloog combineert met rookstopmedicijnen. Meer info daarover bij Tabakstop, uw huisarts of apotheker.

Rokende jongeren kunnen bovendien terecht op www.kortemettenmetsigaretten.be.

Ouders kunnen voor advies over roken en kinderen terecht op www.gezondopvoeden.be.
swiss replica watches https://www.escreplica.com/Agenda

Geen items in de agenda gevonden

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.

LMN Ninove - Geraardsbergen

Om misbruik te voorkomen verzoeken wij u om het opgegeven emailadres:

nogmaals te bevestigen

Mis onze laatste nieuwtjes niet!


LMN Ninove - Geraardsbergen 2010
ALEXO