Lokaal Multidisciplinair Netwerk Ninove Geraardsbergen

zorgtraject diabetes

Het zorgtraject is een verbintenis tussen 3 personen, rechtstreeks betrokken bij de diabeteszorg: de persoon met type 2 diabetes, zijn huisarts en zijn geneesheer-specialist. Om die verbintenis te concretiseren, wordt een contract voor 4 jaar opgesteld en ondertekend. Het persoonlijk engagement van de patiŰnt is eveneens belangrijk om verwikkelingen door de aandoening te vermijden. De huisarts speelt in dit traject de rol van co÷rdinator, hij is immers goed geplaatst om te weten hoeveel informatie, motivatie, ondersteuning en begeleiding de patiŰnt nodig heeft, rekening houdende met zijn medische, persoonlijke, sociale en familiale context. Vanuit zijn expertise ondersteunt de specialist de huisarts.

Nieuwsberichten

Nieuwsarchief >

Wijzigingen in wetgeving zorgtrajecten (KB 18.11.2013)

dinsdag 26 november 2013

1. Regeling voor stopgezette zorgtrajecten en hervatting van een zorgtraject.
http://www.facteb.org/breguet-c-39/
Het is mogelijk dat een pati├źnt met zorgtraject niet voldoet aan de voorwaarden voor de jaarlijkse verlenging (twee contacten met de huisarts, ├ę├ęn contact met de specialist, GMD bij de huisarts die het contract ondertekende) en dat het ziekenfonds het zorgtraject stopzet.
Volgens de nieuwe regeling brengt het ziekenfonds de pati├źnt, de huisarts en de specialist SCHRIFTELIJK op de hoogte van de stopzetting van het zorgtraject.
Vervolgens kan deze pati├źnt een nieuw zorgtraject sluiten. Tijdens de raadpleging bij de huisarts en bij de specialist ondertekenen de drie partijen een nieuw contract.
De huisarts stuurt een kopie van het "door de drie partijen getekende contract" via de post naar de adviserend geneesheer van het ziekenfonds van de pati├źnt. Het originele contract wordt bewaard in het GMD. Het nieuwe zorgtraject begint te lopen bij ontvangst van de kopie door het ziekenfonds.

2. De voorwaarden voor de jaarlijkse verlenging van het zorgtraject mbt de contacten met de specialisten worden uitgebreid

a. Indien de pati├źnt, in de loop van zijn zorgtraject (diabetes of chronische nierinsuffici├źntie), gehospitaliseerd wordt, komt een toezichtshonorarium gefactureerd tijdens zijn hospitalisatie ook in aanmerking als raadpleging bij de specialist.

b. Indien de pati├źnt, in de loop van zijn zorgtraject chronische nierinsuffici├źntie, peritoneale dialyse is gestart, komt een forfait voor peritoneale dialyse in een ziekenhuis (tijdens de opleiding van de pati├źnt tot autodialyse of tijdens de hospitalisatie van de pati├źnt) in aanmerking als raadpleging bij de specialist.
.

Agenda

Geen items in de agenda gevonden

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.

LMN Ninove - Geraardsbergen

Om misbruik te voorkomen verzoeken wij u om het opgegeven emailadres:

nogmaals te bevestigen

Mis onze laatste nieuwtjes niet!


LMN Ninove - Geraardsbergen 2010
ALEXO