Lokaal Multidisciplinair Netwerk Ninove Geraardsbergen

zorgtraject diabetes

Het zorgtraject is een verbintenis tussen 3 personen, rechtstreeks betrokken bij de diabeteszorg: de persoon met type 2 diabetes, zijn huisarts en zijn geneesheer-specialist. Om die verbintenis te concretiseren, wordt een contract voor 4 jaar opgesteld en ondertekend. Het persoonlijk engagement van de patiënt is eveneens belangrijk om verwikkelingen door de aandoening te vermijden. De huisarts speelt in dit traject de rol van coördinator, hij is immers goed geplaatst om te weten hoeveel informatie, motivatie, ondersteuning en begeleiding de patiënt nodig heeft, rekening houdende met zijn medische, persoonlijke, sociale en familiale context. Vanuit zijn expertise ondersteunt de specialist de huisarts.

Nieuwsberichten

Nieuwsarchief >

FAQ registratie zorgtrajecten

vrijdag 13 juli 2012

1.Een patiënt met een zorgtraject die is overgestapt naar de diabetesconventie, moet hij nog geregistreerd worden?

De registratie van de gegevens geldt voor patiënten waarvoor een zorgtraject is afgesloten uiterlijk op 31/12/2011. Voor elke patiënt moeten minstens de gegevens van het laatste contact met die patiënt uit de periode tot 31/12/2011 overgemaakt worden.

2.Een patiënt die ondertussen is overleden, moet hij nog geregistreerd worden?

Indien een patiënt is overleden en het zorgtraject was afgesloten op uiterlijk 31/12/2011, moeten de gegevens van het laatste contact met de patiënt overgemaakt worden.

3.Wat als binnen een groepspraktijk het GMD bij verschillende artsen heeft gezeten, welke huisarts moet dan de gegevens aanleveren?

Het is voldoende dat één arts van de groepspraktijk de gegevens registreert voor deze patiënt.

4.Wat als een bestaand zorgtrajectcontract door een huisarts is overgenomen in 2012. Wie doet de registratie als het laatste contact met de patiënt moet dateren van ten laatste 31/12/2011?

Het is de arts die op 31/12/2011 verantwoordelijk was voor de patiënt die de gegevens moet overmaken.

Bij overname van een contract in 2012 door huisarts B geldt het volgende :

•Indien een bestaand zorgtrajectcontract van huisarts A werd overgenomen door een nieuwe huisarts B, dan heeft huisarts B ook het dossier van de patiënt overgenomen en moet huisarts B de gegevens overmaken.

•Indien huisarts A geen dossier heeft overgemaakt aan huisarts B, blijft huisarts A verantwoordelijk voor het overmaken van de gegevens van het laatste contact in de periode tot 31/12/2011.

5.Wat als een bestaand zorgtrajectcontract door een huisarts is overgenomen in 2012 omwille van het overlijden van de vorige huisarts?

Indien een bestaand contract werd overgenomen omwille van het overlijden van huisarts A moet huisarts B de gegevens overmaken indien hij over het dossier van de overleden arts A beschikt. Indien hij niet over het dossier beschikt, moet hij geen gegevens overmaken.

Mochten jullie nog vragen hebben aarzel niet om de zorgtrajectpromotor Maud Pletinckx te contacteren 0497/42 43 15 of info@lmn-ninove-geraardsbergen.be.
https://www.tipreplicas.com/audemars-piguet.html

Agenda

Geen items in de agenda gevonden

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.

LMN Ninove - Geraardsbergen

Om misbruik te voorkomen verzoeken wij u om het opgegeven emailadres:

nogmaals te bevestigen

Mis onze laatste nieuwtjes niet!


LMN Ninove - Geraardsbergen 2010
ALEXO