Lokaal Multidisciplinair Netwerk Ninove Geraardsbergen

zorgtraject diabetes

Het zorgtraject is een verbintenis tussen 3 personen, rechtstreeks betrokken bij de diabeteszorg: de persoon met type 2 diabetes, zijn huisarts en zijn geneesheer-specialist. Om die verbintenis te concretiseren, wordt een contract voor 4 jaar opgesteld en ondertekend. Het persoonlijk engagement van de patiënt is eveneens belangrijk om verwikkelingen door de aandoening te vermijden. De huisarts speelt in dit traject de rol van coördinator, hij is immers goed geplaatst om te weten hoeveel informatie, motivatie, ondersteuning en begeleiding de patiënt nodig heeft, rekening houdende met zijn medische, persoonlijke, sociale en familiale context. Vanuit zijn expertise ondersteunt de specialist de huisarts.

Nieuwsberichten

Nieuwsarchief >

Tips en Weetjes juli 2011

woensdag 20 juli 2011

Bijscholing Chronische nierinsufficiëntie: juni 2011
Op 22 juni werd de opleiding ‘Dieet voor nierpatiënten’ afgerond. Deze bijscholing werd georganiseerd door de omliggende LMN’s in samenwerking met ASZ Geraardsbergen en OLV Aalst. Voor onze regio hebben drie diëtisten eerste lijn de opleiding gevolgd. Ze staan klaar om patiënten met zorgtraject CNI te begeleiden in een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Hieronder hun gegevens.

Heleven Daniëlle
Neuringen 76
9400 Denderwindeke
T 054/33 19 61
M 0494/30 04 96

Renders Sandra
Brusselseheerweg 127
9403 Neigem
T 054/33 99 92
M 0474/20 07 37

Van Der Schueren Marijke
Leopoldlaan 3/1
Kasteelstraat 21
9400 Ninove / 9660 Brakel
M 0474/33 95 32

Nieuwe educatoren in de regio
Er zijn twee nieuwe educatoren actief in de ruime regio Ninove – Geraardsbergen- Zottegem.
Nele De Smet en Viviane Prieels behaalden eind juni het getuigschrift van educator. Nele was reeds actief als verpleegkundige bij de Bond Moyson en zal nu ook de taak van educator op zich nemen bij deze organisatie. Viviane was reeds actief als zelfstandig diëtiste in Herzele en zal nu ook als educator aan de slag gaan. Hun gegevens kan je hier op de sociale kaart van de website onder de rubriek educatoren terugvinden.

Symposium te Lessen op 26 november 2011
Ook dit jaar komt er een symposium. Het thema dit jaar is diabeteszorg in de eerste lijn. Het symposium zal doorgaan in hôpital Notre Dame à la Rose te lessen op 26 november van 10u30 – 13u. Het volledige programma volgt later. Hou alvast deze datum vrij in uw agenda.
franck muller replica watches http://www.mowatches.be/franck-muller-c-9.php


FAQ: Welke administratie dient er te gebeuren indien een patiënt in zorgtraject overstapt naar een andere huisarts?
• Indien een patiënt verandert van huisarts of specialist dan sluit hij een nieuw zorgtrajectcontract af. Er is dan een nieuw contract maar de duur van het oorspronkelijk zorgtraject blijft ongewijzigd, nl. 4 jaar. Met andere woorden, als uw patiënt na 1 jaar een nieuw contract sluit omdat hij van arts verandert, dan geldt dat nieuwe contract voorde resterende 3 jaar. De verbintenissen van de arts(en) die geen partij zijn bij het nieuwe contract, eindigen bij de inwerkingtreding van het nieuw contract.

• Er zal pas een GMD kunnen geopend worden in het volgend kalenderjaar.

Hebben jullie vragen, bedenkingen, opmerkingen over de zorgtrajecten, zorgverleners, succesverhalen?
Laat het ons weten via info@lmn-ninove-geraardsbergen.be

Agenda

Geen items in de agenda gevonden

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.

LMN Ninove - Geraardsbergen

Om misbruik te voorkomen verzoeken wij u om het opgegeven emailadres:

nogmaals te bevestigen

Mis onze laatste nieuwtjes niet!


LMN Ninove - Geraardsbergen 2010
ALEXO