Lokaal Multidisciplinair Netwerk Ninove Geraardsbergen

zorgtraject diabetes

Het zorgtraject is een verbintenis tussen 3 personen, rechtstreeks betrokken bij de diabeteszorg: de persoon met type 2 diabetes, zijn huisarts en zijn geneesheer-specialist. Om die verbintenis te concretiseren, wordt een contract voor 4 jaar opgesteld en ondertekend. Het persoonlijk engagement van de patiŽnt is eveneens belangrijk om verwikkelingen door de aandoening te vermijden. De huisarts speelt in dit traject de rol van coŲrdinator, hij is immers goed geplaatst om te weten hoeveel informatie, motivatie, ondersteuning en begeleiding de patiŽnt nodig heeft, rekening houdende met zijn medische, persoonlijke, sociale en familiale context. Vanuit zijn expertise ondersteunt de specialist de huisarts.

Nieuwsberichten

Nieuwsarchief >

Wijziging HbA1c eenheden vanaf 1 juni 2011

vrijdag 20 mei 2011

Vanaf 1 juni zal de weergave van de HbA1c waarde uitgedrukt worden als mmol dit werd internationaal besloten.
In alle Belgische laboratoria Klinische Biologie zal een overschakeling plaatsvinden van de DCCT eenheden (%) voor HbA1c naar IFCC replica breitling uk eenheden (mmol/mol). Vanaf juni 2011 zullen de HbA1c waarden wel nog gedurende verschillende maanden,omega replica watches in de twee eenheden gerapporteerd worden, zowel in % als mmol/mol.

Hoe verhoudt de oude eenheid zich tot de nieuwe?
Er bestaat een omrekenformule tussen de twee soorten eenheden. Hier vind je een conversietabel om de waarden om te zetten.

De streefwaardevoor HbA1c bij mensen met diabetes was 7%, en in nieuwe eenheden wordt dat 53 mmol/mol. Als Replica IWC Top Gun Watches de HbA1c kleiner of gelijk is aan 7%, of 53 mmol/mol heeft de pati√ęnt met het gekozen behandelschema (dieet, leefstijl, medicijnen, insuline) de ziekte onder controle.

Voor meer informatie verwijzen we graag door naar de website van het WIV: www.wiv-isp.be

Agenda

Geen items in de agenda gevonden

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.

LMN Ninove - Geraardsbergen

Om misbruik te voorkomen verzoeken wij u om het opgegeven emailadres:

nogmaals te bevestigen

Mis onze laatste nieuwtjes niet!


LMN Ninove - Geraardsbergen 2010
ALEXO